Omgeving

Wat is er allemaal te doen?

Onze vakantiewoning is gelegen midden in de Ardennen, in de Ourthevallei op ongeveer 15 km van Durbuy. Domaine Le Boulac waartoe het huisje behoort ligt in een klein Ardens dorpje, Izier, dat omgeven is door bossen en weiland. Toch vind je in de buurt voldoende attracties zoals Plopsa Coo, grotten, een heus chocolademuseum en voor de sportievelingen biedt de omgeving van Durbuy tal van kajak, -en survivalmogelijkheden en andere activiteiten. Durbuy zelf is uiteraard ook een bezoekje waard.


Wandelen Mountainbiken Vissen in de Ardennen

Wanneer je voorbij ons vakantiewoning verder wandelt op het Bosvioolpad kom je zo uit in Le Bois d’Ozo, ook voor korte beentjes is het bos dus echt vlakbij.
Met kinderen heb je in Le Bois d’Ozo, de omringende dorpjes en gehuchten heel wat te beleven. Voor meer bedreven wandelaars heeft de ruime omgeving heel wat te bieden; Actuele wandelkaarten zijn verkrijgbaar aan de receptie. Tevens is onze woning zeer geschikt voor mountainbikers. Ook vissers kunnen hun bij de 2 vismeren terecht.

Winter in de Ardennen

 Heerlijke winterwandelingen, sneeuwpret en gezellige kerstmarkten,… domein le Boulac en de omgeving hebben ook in de winter veel te bieden. De kerstmarkten van Durbuy en Ferrières zijn echt aanraders.

Wintersportliefhebbers kunnen ook in de omgeving terecht, volgende plaatsen worden aangeraden:
Piste du Bénikè, Odeigne (Manhay)
Piste de vecmont, Vecmont (La Roche)
Centre de ski nordique de Samrée, Samrée (La Roche)
Adeps Baraque Fraiture, Vielsalm
Val de Wanne, Trois Points


Evenementen in de omgeving
Via deze link kunt u markten en andere evenementen in de buurt van ons vakantiehuisje bekijken.


Dichtbijgelegen dorpjes/stadjes/attracties die aan te bevelen zijn met kinderen

Durbuy
Durbuy is een middeleeuws stadje dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. De geplaveide, bochtige straatjes, middeleeuwse gebouwen en een kasteel op een rotsige top: Durbuy past helemaal in de echte Ardennen. Durbuy staat verder bekend om zijn gastronomie, je vindt er voortreffelijke restaurants. Ook met kinderen kan je hier gezellig kuieren zodat ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Bomal sur Ourthe
Iedere zondagmorgen vindt in Bomal een markt plaats, genaamd “La petite Batte”, een immense bijeenkomst van straatventers, antiquairs, verzamelaars…

Barvaux
Barvaux-sur-Ourthe is een dynamisch toeristisch centrum met talrijke winkels, waar sportliefhebbers talrijke mogelijkheden hebben om zich uit te leven, zoals golf, kajak, MTB. Gezinnen hebben een ruime keuze uit speeltuinen, tennis, barbecue- en picknickplaatsen, tavernes en terrassen langs de rivier, en een reuze doolhof van maïs in de zomer.

Markt op woensdag

Ferrières
Is een gezellig stadje op 4 km van Domein le Boulac. Geschikt als uitvalsbasis voor een stevige wandeling of fietstocht.

Plopsa Coo
Domein Le Boulac ligt op net geen 30 km van Plopsa Coo. In dit attractiepark ontmoet je Plop, Samson, Mega Mindy en heel wat andere Studio 100 figuren. Het park is kleiner dan Plopsa De Panne maar met kinderen op een mooie zomer of lentedag toch zeker een bezoekje waard. Het park is geopend tijdens de schoolvakanties en tijdens de weekends van april tot oktober.
Je kan het park gratis betreden, enkel voor de attracties moet je betalen… Je kunt dus gerust enkel voor de kinderen een inkomkaart kopen. Meer informatie vind je op deze website.

Domaine de Palogne
Domaine de Palogne ligt op slechts enkele kilometers van Le Boulac. Naast een Middeleeuwse kasteel zijn er tal van sportieve en andere activiteiten op dit domein: een roofvogelshow, kayak- en mountainbikeverhuur, minigolf, enz.

Parc Chlorophylle
Een absolute aanrader! Park Chlorophylle is een groot, educatief speelbos. Mooie speeltuinen, bos met leuke extra’s en voor de grote kinderen ook nog educatief.

Grotten van Remouchamps
Ligt op slechts 19 km van Le Boulac.  De boottocht is ook heel plezierig voor kinderen.

De menhirs van Wéris

Val de Wanne in Trois Points

Chocolademuseum te Erezée (op 16 km)

Speelgoedmuseum te Ferrières (op 4 km)

Grotten van Hotton (op 21 km)

Le Monde Sauvage
Safaripark in Aywaille

Labyrint van Barvaux

Chèvrerie d’Ozo
geitenboerderij